Napsali o nás

Plastika má zakázku od Siemensu

Mladá fronta Dnes 11. 10. 2005

Dodavatel komplexních plastových komponentů pro průmyslové výrobky PLASTIKA a.s. uzavřela kontrakt s firmou Siemens VDO. PLASTIKA a.s. bude dodávat montážní celky pro vozy Volkswagen a Škoda.

Nový kontrakt s ročním objemem přes 90 milionů korun uzavřela kroměřížská společnost Plastika s firmou Siemens VDO. Plastika bude dodávat montážní celky pro přístrojové desky pro několik modelů automobilek Volkswagen a Škoda.

Jde již o druhou letošní významnou zakázku pro automobilový průmysl. V červenci Plastika podepsala tříletý kontrakt na díly pro vozy značky Ford. Objem zakázky, kterou společnost získala díky investicím do nové metody vstřikování s podporou dusíku, je 60 milionů korun.

Plastika v loňském roce utržila 671 milionů korun. Nejvyšší podíl na tržbách měla výroba počítačových klávesnic, největší dynamiku růstu ale vykázaly dodávky pro automobilový průmysl.

Vedení firmy předpokládá, že letošní obrat bude vyšší. Například meziroční nárůst tržeb z výrobních činností dosáhne takřka 17 procent.

Kroměřížská společnost vznikla v roce 1956 jako výrobní družstvo invalidů, v roce 2003 byla transformována na akciovou společnost. Podnik ale stále zaměstnává nadpoloviční počet zdravotně a tělesně postižených osob. Celkem má Plastika 320 pracovníků.

(ČTK)

Souvislosti