Tiskové zprávy

Stanislav Šrámek jmenován generálním ředitelem společnosti

6. 9. 2004, Kroměříž

Ing. Stanislav Šrámek byl jmenován novým generálním ředitelem společnosti PLASTIKA a.s.

PLASTIKA a.s. - Stanislav Šrámek jmenován generálním ředitelem společnosti

Představenstvo společnosti PLASTIKA a.s. jmenovalo Ing. Stanislava Šrámka MBA do funkce generálního ředitele společnosti. Ing. Šrámek dosud působil jako předseda dozorčí rady společnosti, před příchodem do Plastiky působil jako finanční analytik Fondu rizikového kapitálu s.r.o. a finanční ředitel Honda ČR a české pobočky společnosti Total.

Ing. Stanislav Šrámek

Ing. Stanislav Šrámek, MBA

Dosavadní generální ředitel společnosti Miroslav Kundera, který Plastiku vedl v letech 1991 - 2004 a zasadil se o růst podniku z tržeb 61 mil. v roce 1991 na objem 545 mil. Kč v roce 2003, odchází do důchodu a zůstává členem představenstva společnosti.

Ke jmenování Ing. Šrámka generálním ředitelem říká předseda představenstva, Ing. Nosek:

Výběr ředitele probíhal mezi kandidáty uvnitř podniku i zvenčí. Po diskuzi v představenstvu jsme rozhodli pro jmenování kolegy Šrámka, který již má zkušenosti z dozorčí rady a zároveň je jedním z akcionářů. Podnik disponuje řadou manažerských talentů a prvním krokem nového generálního je rozšíření vrcholového managementu tak, aby společnost tento potenciál využila.

PLASTIKA a.s. - lisované výrobky z plastů

Kroměřížská PLASTIKA a.s. je dodavatelem lisovaných výrobků z plastů, hlavním artiklem jsou kompletní klávesnice pro PC, montované díly pro automobilový průmysl a kancelářskou techniku. Plastika dodává též plastové silniční sloupky do řady evropských zemí. Obrat společnosti v roce 2003 činil 545 mil. Kč a hospodářský výsledek 31 mil. Kč. PLASTIKA a.s. vznikla v r. 1956 jako výrobní družstvo invalidů a v roce 2003 byla transformována na akciovou společnost a převzata společností SPV int. a.s., která převzala její jmění, obchodní aktivity a obchodní firmu. Podnik stále zaměstnává nadpoloviční počet osob se změněnou pracovní schopností a v roce 2003 vytvořil několik desítek nových pracovních míst. Obdobný nárůst plánuje i pro rok 2004.