Tiskové zprávy

Velké ambice Logistického centra

30. 1. 2006

PLASTIKA a.s. nabízí své logistické centrum, které provádí skladování, potisk, kompletaci a dodávky počítačových klávesnic.

Logistické centrum

PLASTIKA a.s. loni založila Logistické centrum pro klávesnice nakupované z Asie. Tímto projektem vycházíme vstříc požadavkům firmy Fujitsu Siemens Computers, se kterou nás pojí dlouhodobá spolupráce.

V logistickém centru jsou skladovány, potiskovány (laserem a tampónem), kompletovány klávesnice a následně dodávány do dodavatelského řetězce dle požadavků zákazníka. V roce 2005 logistické centrum vyexpedovalo téměř 1,3 milionu kusů klávesnic. Dvě třetiny z tohoto počtu Plastika potiskla ve více než 30 jazykových mutacích. Tržby samotného logistického centra překročily za rok 2005 částku 210 mil. Kč.

Vzhledem k navyšujícím se objemům zpracovávaných klávesnic byly v prosinci 2005 v logistickém centru upraveny další prostory pro nové potiskovací laserové linky a pro pracoviště specializované na vstupní kontrolu nakupovaných klávesnic. Toto pracoviště svým vybavením a používanými technologiemi splňuje náročné požadavky počítačového průmyslu.

V roce 2006 by logistickým centrem mělo projít více než 1,5 milionu klávesnic a příslušenství s předpokládanými tržbami 280 mil. Kč.

Souběžně s tímto potvrzeným obchodem nabízíme logistické služby dalším zákazníkům a jednáme o nové spolupráci.

Souvislosti