Tiskové zprávy

Plastika - leader ve výrobě silničních sloupků

Kroměříž 10. 6. 2008

Plastika a silniční sloupky patří k sobě již téměř čtyřicet let.

Výroba silničních sloupků

Silniční směrové sloupky, které lemují většinu komunikací v České republice, byly vyráběny v kroměřížské Plastice téměř čtyřicet let. Během této doby sloupky sledovaly rozšíření výrobkového portfolia Plastiky směrem k technicky náročnějším komponentům, rozsáhlé záplavy v roce 1997, transformaci výrobního družstva na akciovou společnost v roce 2003 a mnoho dalšího. Klíčový pro tento segment byl listopad 2006, kdy akciová společnost Plastika založila dceřinou společnost Plastika SV s.r.o. se sídlem ve Zdounkách a výrobu sloupků a radiálních ventilátorů do nově vzniklé společnosti přesunula. Cílem osamostatnění bylo posílení exportu, ale také uvolnění výrobních prostor v areálu na Kaplanově ulici pro vstřikování čirých materiálů.

Sloupky nad dálnicí

Svodidlové silniční sloupky

Plastika SV

Dnes Plastika SV, která je zaměřena na výrobu a distribuci silničních směrových sloupků a plastových radiálních ventilátorů, zaměstnává 18 pracovníků a exportuje na slovenský, německý, rakouský a maďarský trh. Silniční sloupky jsou vyráběné podle technických podmínek schválených Ministerstvem dopravy České republiky ve dvou základních variantách. Součástí výrobního portfolia je výroba speciálního dopravního značení a zakázková plastikářská výroba, nejen pro oblast vzduchotechnických zařízení.

V roce 2007 Plastika SV dosáhla obrat cca. 36 milionů korun a pro letošní rok plánuje nárůst obratu o dalších 16 %. Nově byly také uspořádány vztahy mezi oběma společnostmi tak, že v současné době jsou Plastika SV i Plastika a.s. členy skupiny Plastika Group a tudíž jde o sesterské organizace.

Monika Vrzalová - marketing PLASTIKA a.s.