Tiskové zprávy

Plastika překročila plán tržeb prvního pololetí

28. 7. 2008, Kroměříž

PLASTIKA a.s. překročila v prvním pololetí 2008 plán tržeb.

Plán tržeb překročen

V prvním pololetí 2008 překročila akciová společnost Plastika plán tržeb téměř o 25 mil. Kč. Dosažené výsledky potvrzuji kompetence Plastiky na poli předních hráčů v oboru komplexních dodávek plastů, navzdory zpomalení světové ekonomiky, globální konkurenci i sílící české koruně.

Manažeři a tržby

Tržby překročeny

Investice do výroby

V druhé polovině roku 2007 Plastika zahájila realizaci náročného investičního programu technologického růstu společnosti. Hlavní investicí se stala výstavba vlastní lakovny, která bude uvedena do provozu v srpnu 2008. Vedle lakovny směřovaly investice do vybudování čistého prostoru pro vstřikování dílů z transparentních materiálů, nákupu nových vstřikolisů a IT technologií. Komplexní služby byly rozšířeny o výrobu forem v Číně s plnou garancí Plastiky. V oblasti obchodu společnost využila příležitostí plynoucích z boomu automobilového průmyslu ve střední Evropě a realizovala nové projekty pro náročné zákazníky, jakými jsou například Bosch nebo Faurecia.

Posun v portfoliu služeb

Výsledky prvního pololetí 2008 potvrzují posun v portfoliu nabízených služeb na kvalitativně i technologicky vyšší úroveň a umožňují Plastice nabízet zákazníkům komplexnější služby.

Monika Vrzalová - marketing PLASTIKA a.s.