Tiskové zprávy

Lakovna otevřena

1. 8. 2008, Kroměříž

Plastika zahájila sériové lakování interiérových dílů pro automobilový průmysl.

Otevřeli jsme novou lakovnu

Prvního srpna 2008, byla po 3 měsíčním zkušebním provozu, zahájena sériová výroba v nově vybudované lakovně v areálu Plastiky. Lakovna, jejíž roční kapacita představuje 394 000 m2, nabízí robotické lakování 1 a 2-komponentními vodou ředitelnými systémy, především interiérových dílů pro automobilový průmysl.

Lakovací linka od německého dodavatele Afotek je vybavena šestiosým robotem a lakuje v plně automatickém režimu s vysokou opakovatelností a stabilitou procesu.

Interiér lakovny

Hala lakovny

Moderní výrobní hala splňuje vysoké požadavky na kvalitu pracovního prostředí a umožňuje dosažení vysoké jakosti lakovaných povrchů při minimální zmetkovitosti a vysoké produktivitě. Na budovu lakovny navazuje skladovací hala s kapacitou cca. 1 500 palet, která respektuje požadavky skladování surových dílů i dílů po lakování.

Hlavní výrobní zařízení doplňuje nezávislý ruční lakovací box, který je určen především pro nezbytné testování procesu lakování, přípravu vzorků, případně malosériové dodávky. Logistické řešení optimalizuje manipulaci s díly a eliminuje negativní vlivy na kvalitu.

Monika Vrzalová - marketing PLASTIKA a.s.

Souvislosti