Tiskové zprávy

Plastika na K 2010

15. 11. 2010, Kroměříž

PLASTIKA a.s. vystavovala na K 2010 v německém Düsseldorfu.

K 2010 v Düsseldorfu

Kroměřížská PLASTIKA byla jednou z 3 102 firem, které vystavovaly na prestižní akci v oboru plastů, veletrhu K 2010. Mezi vystavovateli z 57 zemí světa dominovaly německé a asijské firmy. Z České republiky se prezentovalo 13 firem na celkové výstavní ploše 341 m2. Největší expozice měly firmy Silon a SOMA Lanškroun. Firemní expozice akciové společnosti Plastika byla součástí společného stánku České republiky a byla podporována prostřednictvím agentury CzechTrade z fondů EU.

Návštěvníci K 2010

Veletržní akci navštívilo více než 220 000 návštěvníků, což je o 19 % více ve srovnání s K2007. 54 % návštěvníků pocházelo z Evropy, nejvíce z Německa, Francie, Holandska, Itálie, Belgie a Rakouska. 46 % návštěvníků přijelo na veletrh z více jak 100 zemí všech kontinentů. Veletrh charakterizoval zvyšující se podíl odborníků z Asie, především z Číny, Indie a Taiwanu, ale také z Turecka a arabských zemí.

Z hlediska prezentovaného sortimentu, dvě třetiny návštěvníků zajímaly stroje a zařízení, 48 % suroviny a pro 26 % návštěvníků byly hlavním předmětem zájmu polotovary a technické díly z plastů. 62 % návštěvníků náleželo do top nebo středního firemního managementu.

Expozice Plastiky

Expozice akciové společnosti Plastika zaujala stovky návštěvníků převážně z řad odborné veřejnosti. Stánek navštívili zástupci TIER 1, ale také stávající i potencionální zákazníci. Početný byl také zástup reprezentantů dodávajících a nabízejících vstupní suroviny, případně jejich recyklaci. Naši expozici navštívilo také několik odborných konzultantů, dodavatelů technologických komponentů a konkurentů. Zájem byl i ze strany odborných institucí a škol.

Veletrh vygeneroval několik konkrétních poptávek. Obecně byly na prezentované kompetence a produkty akciové společnosti Plastika velmi pozitivní ohlasy. Řada odborníků kladně hodnotila složitost, komplexnost a kvalitu nabízených služeb.

Monika Vrzalová - marketing PLASTIKA a.s.