Napsali o nás

Logistické centrum Plastiky mělo vloni tržby 210 milionů korun

Zlín 14. února 2006 (ČTK)

Logistické centrum PLASTIKA a.s. Kroměříž kompletuje počítačové klávesnice podle požadavku zákazníků.

Nové logistické centrum

Nové logistické centrum kroměřížské Plastiky, kde se kompletují a podle požadavků zákazníků upravují počítačové klávesnice, zaznamenalo v prvním roce svého působení tržby 210 milionů korun. Letos firma očekává růst tržeb až na více než 280 milionů korun. ČTK o tom dnes informovalo vedení společnosti.

V logistickém centru firma skladuje klávesnice nakoupené v Asii. Následně je kompletuje, opatří potiskem a přizpůsobí požadavkům zákazníka. V roce 2005 logistické centrum, které je v areálu Plastiky v Kroměříži, vyexpedovalo téměř 1,3 milionů kusů klávesnic ve více než 30 jazykových mutacích. Plán pro letošní rok počítá s navýšením o dalších 200 000 kusů.

Vzhledem k navyšujícím se objemům zpracovávaných klávesnic byly v prosinci 2005 v logistickém centru upraveny další prostory pro nové potiskovací laserové linky a specializované pracoviště na vstupní kontrolu nakupovaných klávesnic,

řekl ČTK manažer logistického centra pan Radim Hanák. Hlavním zákazníkem logistického centra je nyní Fujitsu Siemens Computers.

Kroměřížská společnost vznikla v roce 1956 jako výrobní družstvo invalidů, v roce 2003 byla transformována na akciovou společnost. Podnik ale stále zaměstnává nadpoloviční počet zdravotně a tělesně postižených osob, celkem má Plastika 384 zaměstnanců.

Firma měla v roce 2004 obrat 671 milionů korun, což je meziročně o devět procent více. Kromě produkce počítačových klávesnic, se firma věnuje také výrobě pro automobilový průmysl. Plastika dodává například díly pro palubní desky, reflektory či ventilace.

Souvislosti

PLASTIKA a.s.
Kaplanova 2830
767 01 Kroměříž
 
tel.: 573 511 111
plastika@plastika.cz
Ing. Daniel Bartošek