Napsali o nás

Exportní cena DHL pro Plastiku Kroměříž

Týdeník kroměřížska 6. 6. 2000.

Dne 25. května byla v Praze na Žofíně vyhlášena Exportní cena DHL, jedné z největších přepravních firem u nás. V soutěži o nejlepšího exportéra se vybíralo ze 150 firem. Plastika, výrobní družstvo Kroměříž se umístila na vynikajícím 6. místě a z rukou předsedy poroty Karla Schwarzenberga získala Zvláštní ocenění.

Exportní cena DHL 2000 je již třetím ročníkem soutěže určené malým a středním obchodním společnostem, družstvům a fyzickým osobám, které se mohou pochlubit vývozem na zahraniční trhy. Nejlepší vývozci jsou vybráni nezávislou porotou na základě jasných kritérií – násobku relativní a absolutní hodnoty meziročního růstu exportu společnosti.

Hlavním programem Plastiky je výroba plastových vstřikovaných dílů pro počítačový a automobilový průmysl, jedná se především o počítačové klávesnice, plastové díly interiérů automobilů, díly do tiskáren a kopírovacích zařízení.

Mezi největší zákazníky se řadí světové giganty jako Fujitsu Siemens Computers, Sommer Allibert, Mannesmann VDO, Lexmark International nebo Xerox Manufacturing. Plastika vyváží až 80 % produkce především do Německa, Francie, Holandska a Velké Británie. V letošním roce začala exportovat také do USA a Mexika.

Firma věnuje nemalé úsilí kvalitě a ochraně životního prostředí. Od roku 1996 je certifikována dle normy ISO 9001, následně dle normy QS 9000 (automobilový průmysl) a v letošním roce dle environmentálních norem ISO 14001, čímž se zařadila mezi prvních 50 firem v České republice, které tuto certifikaci obhájily.

V Plastice Kroměříž pracuje 230 zaměstnanců a její roční obrat by měl letos činit 600 miliónů korun.