Napsali o nás

Plastika - partner světových firem

Podnikatel 1. 10. 1999.

Kdo nechce být ve svém oboru první, častokrát mu nepatří ani druhá příčka.

S tímto vědomím se již třetím rokem zúčastnila Plastika, výrobní družstvo Kroměříž, Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. V pavilonu G1 se svým stánkem zařadila mezi významné firmy plastikářského oboru.

Letošní 41. Mezinárodní strojírenský veletrh byl pro družstvo zvláště významný, protože byl zaměřen na plasty a plastikářské technologie.

V plastikářských pavilonech G1 a S se letos představilo 189 vystavujících firem v oboru plastů a plastikářských technologií. MSV ’99 se svým rozsahem zařadil na první místo mezi odborně zaměřenými výstavami ve střední a východní Evropě.

Plastika se na tuto mimořádnou událost velmi dobře připravila a prezentovala ve svém stánku svůj výrobní program pro počítačový a automobilový průmysl i pro své nové renomované zákazníky z oblasti kancelářské techniky – firmy Xerox a Lexmark. Není divu, že někteří zástupci významných firem byli velmi mile překvapeni, když na veletrhu nalezli družstvo, které věnuje velkou pozornost kvalitě, má zaveden systém jakosti dle norem ISO 9001, QS 9000 a na dalších systémech jakosti, jako je VDA 6.1 a ISO 14 001, usilovně pracuje.

Družstvo, které je ryze českou firmou ve 100% vlastnictví svých členů, a musí se tedy spoléhat pouze na vlastní zdroje, se může pochlubit nejen novými technologiemi a technickým vybavením, ale také kvalifikovanými a jazykově vzdělanými pracovníky. V současné době dodává zahraničním zákazníkům asi 80 % produkce.

Mezi nejvýznamnějšími zákazníky patří takové světové firmy jako Siemens, SAI, VDO či Bosch. Navázané kontakty, především v oblasti výroby pro automobilový průmysl, jsou předpokladem, že další významní zákazníci v brzké době přibudou.