Napsali o nás

Kroměřížská Plastika získala kontrakt za 60 milionů korun

Zlínské noviny 16. 7. 2005.

PLASTIKA a.s. získala kontrakt na dodávky plastových komponentů pro automobily Ford.

Kontrakt v hodnotě 60 milionů korun na dodávky plastových komponentů pro vozy Ford uzavřela společnost Plastika Kroměříž. Novým zákazníkem firmy je globální dodavatel speciálních celků pro automobilový průmysl, specializovaný na elektronické, elektromechanické a optické prvky. Informovalo vedení společnosti.

Výroba dílů, která je rozložena do více než tří let, bude realizována novou metodou vstřikování s podporou dusíku. Tato technologie, do níž Plastika před nedávnem investovala, umožňuje výrobu složitějších dílů s rozdíly v síle stěn.

Akciová společnost Plastika loni utržila 671 milionů korun, což je meziročně zhruba o devět procent více. Rozhodující podíl na tržbách má výroba počítačových klávesnic. Znatelný růst ale firma zaznamenává právě u výroby pro automobilový průmysl. Zisk loni dosáhl 29,7 milionu korun.

Kroměřížská společnost vznikla v roce 1956 jako výrobní družstvo invalidů, v roce 2003 byla transformována na akciovou společnost. Podnik ale stále zaměstnává nadpoloviční počet zdravotně a tělesně postižených osob, a může tak poskytovat náhradní plnění v podobě odkupu hotových výrobků či spolupráci při výrobě. Celkem má Plastika 300 pracovníků.

(čtk)