Napsali o nás

PLASTIKA rozšiřuje portfolio služeb

Plastics Production 1/2008.

V roce 2007 kroměřížská Plastika zahájila investiční program technologického rozvoje společnosti ve výši 100 mil. Kč a posílila portfolio nabízených služeb.

Formy z Číny s garancí Plastiky

Plastika garantuje výrobu forem v Číně pro vlastní sériovou výrobu i pro přímé dodávky forem na otevřený trh.

Jednou z nejdražších položek v oblasti zpracování plastů vstřikováním je pořízení výrobních nástrojů - forem. Nalezením vhodných řešení, jak pořídit tyto formy levněji a přitom v dostatečné kvalitě, je významnou příležitostí konkurenční výhody. Proto Plastika zahájila v roce 2007 spolupráci s čínským partnerem na výrobě forem, jejichž obecnou výhodou jsou příznivé ceny a krátké dodací lhůty. Podmínkou úspěšné spolupráce je zvládnutí kulturních, technických a logistických odlišností evropského a asijského trhu s cílem uspokojit konečného zákazníka. Spolupráce zahájena v roce 2007 vygenerovala desítku úspěšných projektů. Na dodané formy Plastika poskytuje záruční i pozáruční servis včetně modifikací. Při sériové výrobě v Plastice je údržba forem realizována v nástrojárně společnosti.

Petr Waloszek a forma

Technik nastavuje formu

Cleanroom - vstřikování transparentních materiálů

Výroba a následné zpracování podhledově náročných dílů z transparentních materiálů (PMMA a PC) převážně z oblasti automobilového průmyslu jsou realizovány v nové výrobní hale s čistým provozem. Výrobní proces probíhá podle specifických pravidel, která zajišťují vysokou kvalitu výrobku s cílem minimalizovat náklady na jakost.

Lakovna

Nejvýznamnější investicí  roku 2007 byla výstavba vlastní lakovny. Sériová výroba bude zahájena v červenci 2008. Nejmodernější technologické vybavení dodané německou firmou Afotek je určeno pro zpracování především vodou ředitelných dvousložkových barev. Výrobní linka je vybavena 6osým robotem a pracuje v plně automatickém režimu s vysokou opakovatelností a stabilitou procesu.

V lakovně, jejíž roční kapacita představuje 394 000 m2, jsou implementovány postupy dle norem ISO 9001, ISO 14001 a TS 16949. Na budovu lakovny navazuje skladovací hala s kapacitou cca. 1 500 palet, která respektuje požadavky skladování surových dílů i dílů po lakování. Logistické řešení optimalizuje manipulaci s díly a eliminuje negativní vlivy na kvalitu.

Hlavní výrobní zařízení doplňuje nezávislý ruční lakovací box určený především pro nezbytné testování procesu, přípravu vzorků, případně malosériové dodávky.

Souvislosti