Tiskové zprávy

Návštěva zástupců japonských firem

9. 7. 2001, Kroměříž

Návštěva 45 zástupců japonských firem do výrobních závodů v ČR s cílem zjistit možnosti českých výrobních závodů. Japonští podnikatelé zavítali i do našeho družstva.

Návštěva zástupců japonských firem do výrobních závodů v ČR

V druhém červencovém týdnu navštíví Českou republiku 45 zástupců japonských firem. Tato mise, kterou organizuje JETRO (Japan External Trade Organization, Praha), má napomoci rostoucímu zájmu japonských firem investovat nebo navázat obchodní spolupráci v ČR. Z tohoto důvodu je zorganizována tato mise, aby se japonští podnikatelé mohli přesvědčit o současném stavu a potenciálech českých výrobních závodů.

Japonští podnikatelé zavítají také do našeho regionu. Mimo firmy Škoda auto, a.s. a Aero Vodochody, a.s., navštíví kroměřížskou firmu Plastika, v.d., která poskytuje "full servis v oblasti vstřikovaných technických plastových výlisků", od návrhu a výroby forem, vlastního vstřikování až po montáž a potisk. Jedná se o výrobky především pro počítačový a automobilový průmysl, také pro kancelářskou techniku, pro globální firmy jako Fujitsu Siemens Computers, Flextronics International, Schneider Electric, Lexmark International, Siemens VDO, Faurecia nebo Automotive Lighting.

Plastika, v. d. se řadí mezi přední výrobce technických výlisků a montážních celků v ČR, v letošním roce plánuje překročit obrat 560 mil. Kč při 250 zaměstnancích. Firma má certifikován Systém kvality dle norem ISO 9001, ISO 14001 a QS 9000 a je připravena splnit požadavky na kvalitu každého zákazníka.

Fotoreportáž

11. 7. 2001

Uvítání

Uvítání japonských podnikatelů

Provoz

Japonští podnikatelé v dílnách

Vstřikovna

Vstřikovna

Vstřikolis

Prohlídka vstřikolisu

Průmyslové zpracování plastů

Výroba počítačových klávesnic

Montáž plastových dílů

Montáž počítačových klávesnic