Tiskové zprávy

Získali jsme významnou zakázku Siemens VDO

20. 10. 2005, Plastík, čtvrtletní magazín firmy PLASTIKA a.s., číslo 3/2005, III. čtvrtletí

PLASTIKA a.s. získala významnou zakázku od firmy Siemens VDO na svařování dílů palubních přístrojů pro vozidla Škoda Fabia, Škoda Octavia, Škoda Superb, VW Polo, VW Passat, VW Transporter.

Získali jsme významnou zakázku

Po tvrdém konkurenčním boji se našemu obchodnímu útvaru podařilo získat velkou zakázku od firmy Siemens VDO na svařování dílů palubních přístrojů ultrazvukem v objemu přibližně 100 mil. Kč za rok. Přitom životnost projektů je 5 let a měly by být průběžně nahrazovány novými, které VDO získá. Tato výroba bude zahájena od začátku října 2005. Pracovníci jsou před přesunem výroby zaškolováni na novou technologii přímo u zákazníka, další budou postupně přijímáni.

Dokonalé zvládnutí celého projektu, který obnáší díly pro Octavii, Superb, Polo, Passat, Fabii, VW Transporter, do konce roku 2005 by znamenalo, že postoupíme u zákazníka do "vyšší ligy", který již není vztahem dodavatel - odběratel, ale vztahem partnerským. Nové požadavky budou kladeny na logistiku, neboť budeme samostatně nakupovat všechny díly, na kvalitu, vždyť zodpovídáme za celý svařenec a ne jen za námi vylisované díly. Nový je i požadavek zákazníka na dodávky přímo na linku a to každou 1,5 hod. K tomu jsme museli najmout specializovanou logistickou firmu. Ovšem nejtěžší bude připravit novou výrobu útvarem TPV a zavést ji do sériové výroby. Výpadek výroby by při neexistenci skladové zásoby znamenal zastavení výrobních linek v automobilkách se všemi důsledky pro Plastiku.

Jana Mohlerová, obchodní ředitelka

Souvislosti